recept: Burgonyás cipóban sült csülök, Kifőzde
Burgonyás cipóban sült csülök
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1-2 közepes héjában főtt krumpli,
2 dkg élesztő,
1,8 dl langyos víz,
1 mokkáskanál kristálycukor,
35 dkg finom- vagy kenyérliszt,
1 kiskanál só,
5 evőkanál olaj,
50 dkg főtt, kicsontozott és lebőrözött csülökhús



A héjában főtt krumplit még melegen meghámozzuk, áttörjük, majd várunk, míg kissé lehűl.
Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, a cukrot belekeverjük és letakarva, szobahőmérsékleten kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, megsózzuk, majd a burgonyával és az élesztős vízzel 4-5 percig gyúrjuk-dagasztjuk, közben az olajat is beledolgozzuk.
Akkor jó, ha az edény falától elválik. Letakarva, 50 percig kelesztjük.
Ezután enyhén lisztezett gyúrólapra borítjuk és kisujjnyi vastagon, kör alakúra kinyújtjuk. A közepén egyenletesen elosztjuk a jól lecsöpögtetett csülökhúst, és a tészta széleit ráhajtjuk.
Olajjal vékonyan kikent tepsire vagy kb. 22 centi átmérőjű tortakarikába borítjuk úgy, hogy az eddigi alsó része kerüljön fölülre. A tésztát olajjal körbekenjük, és konyharuhával letakarva, újabb 30 percig kelesztjük.
Végül olajjal újra lekenjük és előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200, légkeveréses sütôben 180 fokon) kb. 30 percig sütjük.
A sütőből kivéve vizes ecsettel átkenjük, így a teteje fényesebb lesz.
Melegen, cikkekre vágva szokás tálalni, mustár és ecetes torma, csípős savanyúság, valamint egy szép sör társaságában.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.


Kapcsolódó anyagok: ecetes almapaprika
 savanyú dinnye

Forrás: Internetes gyűjtés eredménye.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.20. Utoljára frissítve: 2009.02.20.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 napja (2024-04-28 23:13:05 - 2.36)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez